Ska man försäkra sin hund?

Fick idag Zeldas försäkringsbrev från IF och det satte igång lite funderingar hos mig på just detta med hundförsäkringar. Det är en fråga som för mig är självklart att svara ja på även om mina tre tjejer, ”peppar peppar”, inte direkt har överutnyttjat denna försäkring precis 😉. Visst är det en stor utgift, mina 3 tjejer kostar i dagsläget i snitt 3000 kr per hund och år hos IF, men samtidigt är det värt varenda krona att veta att OM något skulle hända så kan jag ge dem den allra bästa veterinärvården utan att gå fullständigt bankrutt. För som de flesta av oss vet, hundar är ju pigga och nyfikna av naturen, på gott och ont..

014 (3)

1

..och det händer att de ibland skadar sig i lek..

DSC_0032

..eller på andra sätt..

011

5

2

 ..och just av den anledningen är en hundförsäkring en mycket god investering även om det kan vara en lite dyr sådan 😉.

Men vilket bolag ska man välja?

Först och främst, billigast är inte alltid bäst! Olika bolag har olika omfattning på sina försäkringar och de flesta försäkringsbolag erbjuder både en veterinärvårdsförsäkring samt en livförsäkring. Detta kan vara lite av en djungel att ta sig igenom, alla lovar ju som vi vet ”guld och gröna skogar” men jag hittade en bra länk; https://hund24.se/varfor-teckna-en-hundforsakring/ , som i mitt tycke kan vara till god hjälp i navigationen genom ”försäkringsdjungeln” 😉 . Nu är det inte läge för mig just nu att byta försäkringsbolag, vår tjejer börjar ju bli lite smått till åren, men vid nästa valp ska jag definitivt ta mig tid att plöja igenom ovanstående länk, olika bolag samt deras villkor och se vad de kan erbjuda just mig och min lilla pälskling 🙂

 

Ha det gott alla!

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier:Uncategorized