Nu hjälper vi Kicki & Emira till VM!

Såklart ska Kicki & Emira få möjligheten att representera Sverige i Para-agility VM!

57989079_2334083030020485_1060358701610696704_n

Denna fantastiska positiva tjej med en kämpaglöd som få har trots sitt handikapp nått otroliga framgångar med sina hundar och förtjänar verkligen att kunna få åka och tävla i Spanien. Så nu tycker jag att ”Eurasier-Sverige”, och även ”Hund-Sverige” för den delen, kraftsamlar och skänker en liten peng till detta goda ändamål. Imorgon är det ju fredag så vad säger ni om att istället för att köpa fredagsgodis till två- och fyrbenta så skänker vi den summan till Kicki & Emira. Det kommer att ”smaka” mycket mycket bättre, jag lovar 😉 . Se den kursiverade texten nedan för mer information.

Kursiverad text skriven och lånad från Kickis uppfödare och vän Anette Essman..

Som ni säkert läst har Kicki och Essmania’s Emira kvalat in till Para-agility VM i Spanien. Ingen Svensk har någonsin deltagit i ett sådant här VM förut och att göra det med sin Eurasier är rätt fantastiskt. Nu är det inget som förvånar mig när det gäller Kicki! Envis som synden trots sina handikapp, det som påverkar mest är hennes EDS och synskada. Hon lägger hela sitt liv åt sina hundar och träning. Emira har en hel räcka titlar och är nu 9 år och pigg och glad.

58604267_652314315237527_2920456200820621312_n

När hon fick EPI diagnosen för några år sedan undrade man hur detta skulle gå. Hon och Kicki har visat att det mesta går att övervinna. Att resa till Valencia kostar givetvis en massa pengar. Vem har råd med det, speciellt när handikappet gör att man inte kan arbeta?

 Kicki har inga assistenter i dagsläget utan klarar sitt liv med hemtjänsten. Då är det tur hon har världens bästa Pappa som ställer upp i ur och skur. Jag har fött upp Emira och även hennes andra hund Orino som hon även tävlar med. Jag önskar att det går att sy ihop det ekonomiska så hon kommer iväg. Kicki har permobil när hon tävlar och ställer ut.

57821745_2422709654416122_8245386929625890816_n

Kommunen i Åmål godkänner inte 2 elrullstolar för att kunna göra olika saker (det gör de flesta andra kommuner) så därför måste hon själv köpa en elrullstol som fungerar för träning/tävling och den är inte billig, ca 60.000 kr Tävlar gör hon i de vanliga klasserna mot folk som inte har handikapp och gör det suveränt! Just nu håller jag på att leta hjälp till Kicki så att hon kan komma iväg till Valencia och representera Sverige. Pengar kommer att sökas från SKK’s Landslagsfond. Ska man resa till Valencia så verkar det billigaste och enklaste alternativet vara husbil med ”garage” för att på så vis ta sig ner i Spanien. Kickis pappa kommer att ställa upp och köra och hjälpa till med allt och har B-körkort. Har du en husbil att hyra ut eller vet någon som hyr ut, hör av dig till mej eller Kicki. Känner du någon tekniker som grejar med elrullstolar som kan hjälpa till att höja hastigheten på den hon ska köpa?  Om man köper en som går snabbare kostar den ytterligare 60 000 och det är inte genomförbart.

Så nu till det viktigaste! Samla ihop pengar. Inget man går ut och ber om i första hand men vill du vara med och sponsra Kickis resa till VM så swishar du ett litet bidrag. Swisha ditt sponsorbidrag till Pappa Anders 0706340455, märk inbetalningen med VM. Många bäckar små liksom. Tack!!

Länk till VM sidan http://imcapawc2019.es/

Kategorier:Uncategorized