En favorit i repris

Nu kommer säkerligen en hel del av er känna igen delar av detta blogginlägg, jag har ju lagt upp det här innan men nu fyllt på med lite fler icke önskvärda beteenden, trevlig läsning..eller nåt 😉

Visst älskar vi alltid våra hundar eller? Vad jag menar är att hur gulliga de än är så har de allt sina mindre trevliga sidor de också, precis som vi människor. Inte för att vi människor med stor njutning rullar oss i vad andra djur lämnat efter sig men jag tror ni fattar vart jag är på väg 😉 . Och dessa mindre trevliga beteenden som jag tänker på, utan inbördes ordning, är:

  • ”Privacy”, ja det är ett ord man som hundägare bara kan fetglömma! Jag menar, det kan ju inte bara vara jag som alltid har sällskap på toaletten, inte direkt lätt att fokusera på det man ska göra med tre par stirrande ögon mittemot kan jag lova 😉 😀
  • ”Att leva med rovdjur”. Nu är det inte fullt så dramatiskt som det låter men saken är ju den att det aldrig slår fel! Detta fenomen att när man mycket nöjd som hundägare kommer hem med några nya leksaker och tänker ”åh så glada hundarna ska bli”, vad händer då? Visst blir de glada, ja en liten stund iallafall, innan andra instinkter tar vid och slakten kan börja! Att njutningsfullt dra vitt ludd om och om igen ur den stackars leksaken är tydligen en riktig höjdare för tjejerna, samtidigt som de då visar på en total avsaknad av empati för deras stackars mattes plånbok 😉

0101

  • ”Naturens delikatesser”!  Ja inte finns det något hundgodis som slår en harplutt eller? Och det går väl an, värre blir det när man kommer till det som vildsvin eller en grävling så prydligt lagt precis i hundarnas väg, kan det vara det som kallas ”gående bord” eller kanske till och med ”drive-in” i hundarnas värld tro? Lyckan är då total om de inte både lyckas att äta det utan också, för att toppa det hela, ta sig en njutningsfull rullning. Allt under tiden som matte står och tjoar i förhoppningen om att lyckas stoppa det hela men nej då! Den s.k fina kontakten mellan matte & hund är då som totalt bortblåst, inget funkar, utan man får snällt gå hemåt och allra helst då med flera meter mellan sig själv och hunden, för att sedan anta utmaningen att få in hunden i duschen utan att själv bli alldeles nedsmetad, jo tjena….;) 😀
  • ”Shake it baby”. Ja då var vi ju inne på det här med hundbad. Oavsett anledning så är det ett kapitel för sig, eller snarare i mitt fall det som ofta kommer efteråt. För hur man än förbereder så blir det aldrig riktigt som man tänkt sig 😉 . Man har folk på patrull utanför badrumsdörren för att så fort som möjligt få ut hunden i trädgården men vad händer då? Jo hunden parerar enkelt detta hinder och tar bestämt ut sin kurs som först inbegriper att ta vägen genom vår säng för att sedan skaka sig, på vägen genom hallen gnida sig som en katt mot alla fasta föremål och såklart skaka sig, för att sedan äntligen vända mot ytterdörren och på vägen dit lyckas gnida sig igenom hela bäddsoffan. Jag tror inte jag behöver tillägga så mycket mer om hur hemmet ser ut efter denna s.k prestation 😉
  • ”Ögontjänare”. Det kan ju inte bara vara jag som har vissa ”förbjudna områden” för hundarna? Hos oss handlar det till exempel om blomrabatten, förövrigt den enda som jag har i trädgården. Där får de inte trampa omkring men vad sker bakom min rygg, jo inte ovanligt alls att jag hittar dem där halvt gömda bakom Hostans bladverk och de tror då i sin enfald att jag inte ser dem. Hallå eller, ni är ju tre stycken eurasier på runt 20 kg styck, inte ett gäng chihuahuor 😉
  • Drägel! Nu har jag inte en ras som har en stor benägenhet att dregla men ändå tillräckligt för att kunna ställa till det ibland. För det slår väl aldrig fel att när man väl fått på sig finkläderna, och då efter att noggrant ha rullat bort allt hundhår, så är hundarna aldrig så kärvänliga som då. Gärna lägga huvudet i knät för lite extra mys som resulterar i blöta kletiga små fläckar, något som ofelbart leder till en ny tur till garderoben. Och under denna aktivitet är jag helt övertygande om att de skyldiga fyrbenta glatt fnissar bakom min rygg 😉
  • ”Leva med tjuvar”. Något bland det som står allra högst i kurs att sno här i vårt hus är definitivt mina Foppa-tofflor och då ska det vara de som jag för tillfället använder och inte de som ligger spridda lite här och var i trädgården. Kan reta mig till vansinne detta att efter en skön sommarstund i solstolen vara utan tofflor IGEN och därefter barfota och väldigt försiktigt (man vet ju aldrig vad som döljs ) trippa runt i gräset för att leta upp dem igen.

Som ni nu säkert förstår så är inte mina tjejer perfekta på något vis utan de kan till och med vara mindre populära emellanåt men trots detta så skulle jag absolut inte vilja byta ut dem på villkors vis! De skänker mig så otroligt mycket glädje och kärlek och jag är så tacksam för varje dag vi får ihop ❤

DSC_8735 (2)

 

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized