Hoppa till innehåll

Fatmomakke Kyrkstad

Precis som jag avslutade gårdagens inlägg så gick turen vidare efter Stekenjokk till Fatmomakke Kyrkstad. Fatmomakke har använts som kyrkplats av samer och nybyggare sedan 1700-talets slut och hit kom besökare under större kyrkhelger som till exempel midsommar. Platsen används fortfarande och väl värd ett besök 🙂

Mycket vackert och intressant fick vi se där vi alla strosade runt den gamla kyrkstaden i solen 🙂

En spännande historia att få ta del av och även få kika in i flera hus, något som vissa verkligen tog bokstavligt. Eller rättare sagt, inte kika in utan igenom 😉

Tur dock att inte alla är så nyfikna! Skulle inte rekommendera Freja här att försöka ta sig upp på den s.k stegen bakom henne 🙂

Dagens sevärdheter slutade inte med detta utan vi tog oss vidare till Trappstegsfallet och slutligen utsiktsplatsen i Stanlon. Men jag avslutar här med, som jag så ofta gör, mer om detta i nästa inlägg 😉

Ha det gott alla!

%d bloggare gillar detta: