Fatmomakke Kyrkstad

Precis som jag avslutade gårdagens inlägg så gick turen vidare efter Stekenjokk till Fatmomakke Kyrkstad. Fatmomakke har använts som kyrkplats av samer och nybyggare sedan 1700-talets slut och hit kom besökare under större kyrkhelger som till exempel midsommar. Platsen används fortfarande och väl värd ett besök 🙂

Mycket vackert och intressant fick vi se där vi alla strosade runt den gamla kyrkstaden i solen 🙂

En spännande historia att få ta del av och även få kika in i flera hus, något som vissa verkligen tog bokstavligt. Eller rättare sagt, inte kika in utan igenom 😉

Tur dock att inte alla är så nyfikna! Skulle inte rekommendera Freja här att försöka ta sig upp på den s.k stegen bakom henne 🙂

Dagens sevärdheter slutade inte med detta utan vi tog oss vidare till Trappstegsfallet och slutligen utsiktsplatsen i Stanlon. Men jag avslutar här med, som jag så ofta gör, mer om detta i nästa inlägg 😉

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized