Gästinlägg av Hundförsäkringen.se

Hundförsäkring är något som alla hundägare borde ha, speciellt nu när veterinärvårdskostnaderna bara blir dyrare och dyrare. En hundförsäkring är ett skydd för både er själva och för hunden. För er genom att ni får ersättning för de kostnader som kan uppstå vid en eventuell olycka eller sjukdom på er hund. För hundens del är det ju extra viktigt att den kan få den vård hos veterinären som den behöver.
Det kan dock vara svårt att veta vilken av alla hundförsäkringar man ska välja, så därför rekommenderas det att man jämför hundförsäkring ordentligt innan man väljer ett försäkringsbolag. Jämföra hundförsäkring kan man göra själv eller så använder man sig av exempelvis hundforsakringen.se
Genom hundforsakringen.se kan ni hitta all information som ni kan tänkas behöva om hundförsäkring. Där kan man läsa om bland annat veterinärvårdsersättning, självrisker, karens och vad som ingår i en hundförsäkring.
Man kan läsa omdömen och recensioner om alla de 9 försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar.

En väldigt viktig sak man ska tänka på när man köper en hundförsäkring är att man ska läsa villkoren ordentligt. Det är alldeles för många som får en chock när de behöver hjälp hos veterinären och det de söker för inte ingår fullt ut. Vilket slutar med att man måste betala hela eller en stor del själv.
Men genom att man väljer rätt hundförsäkring och verkligen förstår vad som ingår så slipper man detta problem.

En annan sak som många blir missnöjda med efter ett par år med samma hundförsäkring är att den höjs varje år som hunden blir äldre, vissa försäkringsbolag höjer mer än andra och den där billiga hundförsäkringen ni hade från början kanske helt enkelt är väldigt dyr efter ett par år.
Det är samma sak med dessa försäkringsbolag som sänker ersättningen man kan få ut efter att hunden fyllt en viss ålder, vanligtvis runt 7 år. Nu finns det dock flera försäkringsbolag som inte sänker ersättningen när hunden blir äldre, vilket är väldigt bra.
Om man vill byta hundförsäkring så är det heller några problem, även om hunden är äldre. Många försäkringsbolag försäkrar dock inte äldre hundar, men som tur är finns det nu hundförsäkringar som inte har några ålderskrav.
Bought By Many hundförsäkring är ett relativt nytt försäkringsbolag i Sverige som erbjuder hundförsäkringar utan rasrestriktioner eller ålderskrav på hunden. De håller även väldigt prisvärda hundförsäkringar med marknadens högsta ersättningsbelopp på 140 000 kr.

När man tecknar en hundförsäkring så får man oftast välja tilläggsförsäkringar om man vill ha det, några vanliga tilläggsförsäkringar är livförsäkring, rehabilitering, avel och användabarhetsförsäkring. Detta kan vara extra bra om man tror sig ha användning av detta. Annars brukar det i regel räcka långt med en vanlig hundförsäkring som har ett bra innehåll.
Valpkullsförsäkring. Flockförsäkring och jakthundsförsäkring är bra specialförsäkringar för de som använder hundarna i arbete som jägare eller kenneluppfödare.

Så slutsats är innan man tecknar en hundförsäkring så tänk efter innan ni väljer, många är så fast i att alltid välja samma försäkringsbolag, trots att de får betala mycket mer än om de väljer en bättre hundförsäkring med samma innehåll men med lägre pris.

Kategorier:Uncategorized