Aktiviteter på Eurasierhelgen 2021

Nu kan jag glatt meddela vad lördagen på Eurasierhelgen ska innehålla och förmiddagen är nu vikt åt rallylydnad och de som ska hålla i detta är Camilla & Madde Svensson. De är utbildade allmänlydnads- och rallylydnadsinstruktörer samt mentalfiguranter. Camilla är även tävlingssekreterare inom bruks- och rallylydnad och Madde är rallylydnadsdomare. Utöver detta så är de uppfödare av eurasier, Kathakali’s kennel, och har haft rasen sedan 2004 så de har verkligen en gedigen erfarenhet, med andra ord, de vet verkligen hur en eurasier fungerar 🙂

Madde & Cactus

Efter lunch så står det ”frågestund om beteende” på schemat och då menar jag givetvis en eurasiers beteende. Här har ni chansen att fråga om allt mellan himmel och jord! Som tex varför gör min hund si eller så? Varför vill inte min eurasier äta och hur löser man det? Ensamhetsträning? Kloklippning? Ja många frågor kan det bli och det är just det vi hoppas på, ju fler desto bättre! Även här kommer Camilla & Madde hjälpa till och det med att svara på era frågor efter bästa förmåga. Som sagt innan, de har en gedigen erfarenhet av rasen sedan 2004 och vet verkligen hur en eurasier fungerar. Även s.k problemhundar har kommit in i deras liv så deras förståelse och kunskap om eurasiern är stor. De har dock ett önskemål, de svarar mer än gärna på spontana frågor under frågestunden men ni får väldigt gärna skicka in frågeställningar i förväg också och det via mejl till: info@zetills.com så vidarebefordrar jag dessa till dem 🙂 . Detta ser jag personligen verkligen fram emot för även om vi haft eurasier sedan 2009 så dyker det alltid upp nya frågor. Man blir definitivt aldrig fullärd, även om man vill tro det ibland 😉

Camilla med vovvar

Jag hoppas nu ni tycker att detta låter lika bra som jag? Alltså en förmiddag av rallylydnad med erfarna instruktörer, något som flera av er önskat. Följt efter lunch av en frågestund om eurasierns beteende där det inte finns några dumma frågor utan där vi alla förhoppningsvis kan lära oss något nytt eller iallafall få en förklaring 😉 . Överlidautställningen 2021 kommer givetvis efter det och precis som vanligt avslutas dagen med gemensam grillkväll där vi i år hoppas på att få kunna sitta lite mer tillsammans än förra året 😉

Tyvärr har jag inte än fått något napp från någon som vill hålla i en tipspromenad. Finns det verkligen inte någon av er anmälda som skulle kunna tänka sig att hålla i detta? Vi står som sagt givetvis för kostnaden. Säg bara till isåfall, hade varit himla kul att kunna erbjuda alla våra deltagare detta igen med tanke på hur uppskattat det var förra året 🙂

Jag vill även passa på att berätta för er att vi glädjande nog hittills fått in två sponsorer..

..ja man får vara glad för det lilla 😉 men vi hoppas och jobbar givetvis på att få in fler 🙂

Kategorier:Uncategorized