Projekt hundplattform

Sedan länge har vi velat byta ut och förbättra liggplatserna i vår hundgård, speciellt efter att vi lade tak över en del av den i våras. Det finns ju regler att följa för hur en hundgård ska utformas hos Jordbruksverket:

”I en hundgård ska det finnas plats för både sol, skugga och skydd mot regn och vind. Det ska också finnas en koja eller ett inomhusutrymme där hunden kan söka skydd, samt en upphöjd liggplats. Det ska även finnas en hundkoja i hundgården och den måste vara isolerad och väl ventilerad. Den ska skydda hunden mot blåst, solsken, regn, snö och kyla. Det ska gärna finnas en vindsluss till kojan så det inte kan blåsa rakt in i den.”

Och dessa regler vill man ju följa, givetvis ska tjejerna ha det bra när de är i hundgården även om det oftast inte handlar om mer än 2-3 dagar i veckan. Och tack vare en händig husse ❤ så kan vi nu ge oss själva en ” ok-stämpel” där bak när plattformen med tak tog form 😉

Sedan innan har vi ju ett hundhus med skön skinnsoffa för tjejerna att softa i..

..och mittemot denna finns den isolerade hundkojan med element för kalla dagar..

..och det med en vindsluss ut till hundgården 🙂

Men tillbaka till dagens projekt, hundplattformen som snabbt blev populär innan den ens var färdig..

..men även efteråt 🙂

Ja, det känns faktiskt himla härligt att nu se detta från köksfönstret 🙂

Nu ska bara den gamla plattformen till vänster i hundgården kasseras och någon mer fäll till plattformen inhandlas men jag är ändå redan såå himla nöjd 🙂

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized