Varför eurasier?

Har tänkt ett tag på att ge er förklaringen till varför det blev en eurasier för oss, eller i 3 stycken som det är i dagsläget ;). Innan vi skaffade Zelda så hade vi två Berner Sennen varav den ena var vår egen uppfödning 🙂

5814_1217115105127_2706622_n

Då mamma Fia hastigt gick bort i cancer och lämnade Ellen kvar så insåg vi snabbt att hon behövde en ny kompis. Tankarna gick då såklart till att köpa oss ytterligare en Berner men vi vågade inte chansa på samma skadebelastade ras igen även om vi fortfarande idag tycker att Berner är en av världens goaste och vackraste hundras. Efter mycket diskuterande och letande på nätet så hittade Hasse en dag en ras som hette Eurasier, den hade jag aldrig hört talas om och var i ärlighetens namn lite skeptisk efter att ha läst på ett flertal ställen att de kan vara reserverade mot människor och en sådan hund ville jag absolut inte ha. Men ett besök på Kitunés kennel för att träffa denna hundras kunde jag ju tänka mig :). Så det blev en tur dit och jag hann inte mycket mer än innan för staketet där innan jag och även Hasse blev totalt förälskade i denna hundras och den som gjorde så fin reklam för rasen var Jills mamma, Lovely Megans Angelina Jolie <3. Meningen var att Angie då skulle ha valpar men gick denna gång tom men inte Susannes andra tik Roxie så då bokade vi in oss på en valp där och det blev lilla Zelda 🙂

10956_1310064868813_6614180_n Zelda föddes den 2 oktober 2009, dagen före min 40-års dag och jag kunde inte ha önskat mig en bättre födelsedagspresent. En lång 8 veckors väntan tog sin början men lagom till första advent fick vi hämta hem henne till både vår och Ellens stora glädje :D. Att en tik på närmare 40 kilo kunde vara så ömsint och försiktig kunde man aldrig tro och i början så la sig Ellen ner för att de skulle kunna leka på mera jämlik nivå 🙂

166608_1787150595658_800445_nDe blev de bästaste av vänner men tyvärr så varade det inte längre än ungefär ett år då Ellen också hastigt gick bort i cancer, sorgen var stor hos både oss och hos Zelda som ni säkert förstår :(. Det enda positiva som kom ut ur detta var att vi då fick välkomna vårat härliga yrväder Tindra till familjen och Zelda gjorde då precis som Ellen hade lärt henne, att vara försiktig och ömsint mot nya små valpar ❤

Idag är våran underbart vackra godhjärtade Zelda 3 ½ år gammal och glädjer oss varendaste dag. Hon har ett temperament som är fantastiskt, tycker om allt och alla och tar varendaste chans till lite gos antingen hon känner personen i fråga eller ej. Tar livet med ro, charmar alla och är inte rädd för något. Här har ni ett av mina favoritkort på Zelda , taget av Pia Boman, som jag verkligen tycker visar på hennes underbara personlighet ❤

149425_3751488662882_1299579241_nSå nu hoppas jag att jag har svarat på frågan om varför eurasier och historien om hur yrvädret Tindra hittade hela vägen ner till oss från Ex Aminos kennel i södra Stockholm sparar jag till en annan gång 😀

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized

10 svar »

 1. Har alltid också tyckt att Berner är en urmysig hund, men efter att ha lärt känna er och era goa hundar så blev det en Zacco här ju 😉 Det känns hur rätt som helst!!
  Ha det gott vännen!!
  Kramar ❤

 2. Ja de är verkligen urmysiga, både Berner och alla våra underbara eurasier :). Och hade det inte varit för dessa eurasier så hade vi aldrig fått så goa kompisar som ni ❤

  Kramar tbx ❤

 3. Härlig berättelse! 🙂

  Vi funderade också först på en Berner Sennen, men tyckte den var för stor.
  Så det blev ”lille” Linux till slut 😉

 4. Min lillebror har sagt enda sedan han var liten att skulle han ha en hund skulle det bli en Berner Sennen och än har det inte blivit någon, ska bli kul om han står fast vid sin önskan. Själv har jag alltid tagit hand om andras hundar och velat ha schäfer och howavart men så kom vi i kontakt med En underbar hund Lejonbols Emser och nu är hon moster till min första egna Eurasier Agnes. Där har det ju inte slutat som ni vet och nu har vi Tindras syster Exa också. Ångrar inte en sekund att jag skaffade denna ras.

  Nospussar till er alla.

 5. Förstår din brors önskan, en underbar ras! Men det är ju våra eurasier också och är så glad över att vi ”ramlade” över den 🙂

  Ha det gott och nospussar tbx