Hoppa till innehåll

Paket, promenad & tårta!

Och precis i den ordningen som rubriken visar var det! Först slog jag noggrant in Cecilias paket inför hennes examen från högskolan imorgon, ja inte värt att göra nåt hafsverk där inte för det hade inte gått hem även om jag dock tror att innehållet skulle kompensera det ;). Visst blev det fint Cecilia och erkänn bara att du allt är liite nyfiken på vad som finns inuti? 🙂

DSC_0006

Efter detta, som minsann tog sin lilla tid ;), blev det dags för tjejernas promenad och döm om min förvåning när jag såg att en bil svängde in på vägen till VÅR rastplats, hmm…vad göra då? Ja det blev en tur till affären istället i förhoppningen om att bilen skulle ha åkt från vår rastplats när jag kom tillbaka och det hade den :). Så det var bara att öppna bakluckan och släppa ut mina tre vilddjur i friheten :).

044Den läckra blå trollsländan dök upp på ängen och jag hade fullt sjå att försöka fota den i stillhet, inte så lätt inte och speciellt inte då det var ett himla liv på några kanadagäss i närheten som minst sagt störde lugnet. Men till slut så lyckades jag..

008..och var sedan tvungen att gå och se vad allt liv var om. Och det visade sig att det hade en logisk förklaring, ja inte konstigt om mamma och pappa kanadagås blir lite smått irriterade av mig och tjejerna när de har sådana här små ❤

034Jisses så söta men det var inte läge att stanna och titta för länge, ja man vill ju inte störa familjefriden mer än nödvändigt ;). Istället gick vi ut mot sjön och bara se vad som dök upp i vassen 🙂

017

Det blev som synes en mycket blöt promenad för även om det inte regnade så fanns resterna av nattens regn kvar i gräset..

015

Och just på grund av ovan nämnda regn så var det inte så mysigt att gå i knähögt gräs så istället vände vi om och gick längs grusvägen, något som mina minst sagt blöta fötter uppskattade ;). Och uppskattade detta gjorde tjejerna också, så kul att springa längs vägen och däremellan göra avstickare ut på ängarna och återkomma antingen i ensamt majestät..

051..eller i grupp 😀

063

När promenaden var avklarad så åkte vi lite lätt fuktiga 😉 hem och där satte jag genast igång med marängbotten nummer 1 av 2..

DSC_0008 (1)

Och detta mina kära läsare är något ni bör lägga på minnet för bakning är INTE en vanlig förekommande företeelse här men det är ju inte det faktum heller att dottern imorgon tar sin examen som sjuksköterska så då får man ju lägga manken till ;). Och det verkade som denna bakning satte igång något för nu är ugnen igång igen, dock inte till förmån för dottern denna gång för jag tror inte ärligt talat att ugnstorkad blodpudding är något som skulle falla henne i smaken 😉 😀

Ha det gott alla!

 

 

2 kommentarer »

%d bloggare gillar detta: