Promenad, massage och föreläsning

Japp, gårdagen var som sagt körig men så rolig, ja vad annars när det bara handlar om hundar och åter hundar? ;). Dock var inte promenaden lika rolig då Carina hade fått förhinder, alltid roligare med sällskap men detta ska vi försöka åtgärda framöver då en ny prommis är inplanerad. Detta ledde dock till att vi istället åkte till vår kära fårhage och tjejerna såg ändå rätt nöjda ut med denna ersättning 😉

018

015

029

Och kan ni tänka er? Det finns ett godisträd, eller snarare godis-stubbe, på detta stället också, inte bara på stranden och det kan tacklas på olika sätt 😉

040

043

Men en prommis i fårhagen kan väl knappast kallas komplett utan något ”spanar-kort”? Nä, jag menar det 😉 🙂

004

009

Efter en timmes aktivering åkte vi vidare till Marie-Louise som skulle kolla upp tjejernas muskelstatus. Zelda var först ut och som vanligt fanns det inget direkt att påpeka utan hon var i fin form, ja till och med bättre än fin då Marie-Louise sa att hennes muskler bygger på sig sakta men säkert, hon är inte tillbaka riktigt som innan hon fick EPI men snart så :).

DSC_1635

Tindra stod på tur och en koll av henne behövdes verkligen då hon återigen hade en bog som en ”betongsugga”! Och det låter värre än vad det är, detta är ett återkommande bekymmer som Tindra har men inget som inte går att åtgärda med en rejäl massage. Något som är inplanerat till nästa torsdag :). Jill var sist ut och hon kändes helt okej bortsett från spända ”strängar” på insidorna av låren, något som också ska masseras igen på torsdag. Känns så skönt att tjejerna nu är ordentligt kollade och du får rätta mig Marie-Louise om jag uppfattat saker fel, inget ovanligt som du vet 😉

När vi var klara var det bara att snabbt packa in tjejerna för hemfärd och lämna av dem hemma för att sedan vända tillbaka till skolan och Marie-Louise´s föreläsning om hur hundens muskler är uppbyggda , symptom från rörelseapparaten som kan tyda på problem innan man ser en riktig hälta..

047

048

..och hur man stretchar hunden efter träning.

063

066

076

Intresserade åhörare, både två..

055

..och fyrbenta 🙂

049

064

Alltid lika intressant och lärorikt att lyssna på Marie-Louise, även om jag vid det här laget har hört henne många gånger så lär man sig alltid något nytt och nu laddar vi för nästa kostnadsfria föreläsning av Åsa Sjöberg som äger rum den 16 mars och handlar då om hundens näringsbehov och hur du gör egen hundmat.

Som ni säker förstår så gjorde inte tjejerna så mycket väsen av sig igår kväll och det ser ungefär likadant ut nu 🙂

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized