Internationell utställning Lidköping

Igår så var vi i Lidköping på utställning och domare för eurasier var Carin Åkesson. En trevlig domare med god hand med våran ras som var mycket förtjust i både Zelda och Tindra, Jill däremot tyckte hon definitivt inte om och hennes kritik på henne gick inte av för hackor den ;). Jill har, enligt henne, gula ögon, smal bröstkorg, ovänligt uttryck, dålig rygglinje, dålig hasvinkel och är hjulbent. Ja inte en kritik att hurra för och måste vara den sämsta ever!! Det enda positiva var välplacerad öron och en utmärkt pälskvalité och det sistnämnda stämmer då rakt inte eftersom hon är utfälld, ja jisses säger jag bara. Jill fick dock ett very good, inte dåligt med tanke på kritiken ;). Men sådan är utställningsvärlden och man kan bara knyckla ihop den kritiklappen och skicka den dit pepparn växer, vår goa tjej är finast oavsett vad domaren tycker ❤

063

Men nog om detta och tillbaka lite till starten för eurasierna som endast var 9 anmälda (8 startande), 2 hanar samt 7 tikar. Först ut hanar öppenklass..

Just Pix Casper, very good

023

017

024

Championklass hanar..

Leiionspitz Amazing Zenzei, excellent CK, bhkl 1:a och BIM

025

027

Tikarna startade med juniorklass..

Ex Amino´s Enchanted By The Rainbow, excellent

032

035

Och från juniorklass gick det direkt vidare med öppenklass tikar..

Ex Amino´s Angel Of Sunshine, excellent CK, ökl 2:a, btkl 2:a med reservcert & reservcacib 😀 😀

054

042

043

Kitune´s Jill Johnson, very good

044

Leiionspitz Amazing Zaviera, excellent CK, ökl 1.a, btkl 1:a med cert & cacib och BIR. Och även svensk utställningschampion idag, grattis igen 😀

045

Polkas Valpar Geisha, excellent

046

Sist ur var championklass, alltså vår Zelda, Kitune´s Perdita som fick ett excellent och en strålande kritik. Dock inget ck eftersom hon inte är i päls, något som domaren själv påpekade var jättesynd men att hon gärna ville se henne i ringen igen dock med mer päls då ;). Tyvärr inga kort på Zelda eftersom det krockade med starten av keeshound där min ypperliga fotograf Siv själv skulle vara med. Och tur var väl att hon släppte kameran, Siv & Fia gjorde återigen mycket bra ifrån sig, ökl 1:a samt btkl 2:a med reservcert & reservcacib, grattis igen 😀 och tack än en gång för hjälpen ❤

077

Trötta men nöjda med dagen kom vi hem framåt eftermiddagen och hemma väntade Cilla & Mikael med kaffet. Så himla skönt att få ta på sig svala kläder och dricka en stor kopp kaffe i skuggan på stentrappan i detta goa sällskapet :). Och medan vi satt där tog Mikael en jättefin bild på två av tjejerna ❤

received_10153652083318226 (2)

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized