Back from ”once in a lifetime” trip!

Japp, nu är jag på svensk mark igen efter två fantastiska veckor med upplevelser som jag kommer att minnas livet ut!! Jag har givetvis tagit massvis med foton, vad trodde ni? ;). Men det kommer att ta sin lilla tid att gå igenom samt redigera allt så det får bli i etapper och här kommer första delen 🙂

Den 21 september bar det iväg från Landvetter med slutdestination Sydafrika och resan gick bra även om det blev många timmar på flyget. Men tillslut sent på kvällen så landade vi på Tambo Airport i Johannesburg och kördes därifrån till vårt hotell för natten med en minst sagt udda planlösning om man säger så 😉

dsc_2322-2

Inte läge att vara pryd här, varken för bad eller toabestyr precis 😉 😀

Dagen efter, alltså torsdag morgon strax innan 9, så åkte vi vidare de 40 milen till Pestana Kruger Lodge som skulle vara vårt hem den kommande veckan. Resan tog sin lilla tid men nyfikenheten på landet vi kommit till gjorde det hela klart intressant och efter halva tiden så stannade vi till för fika och bredvid rastplatsen fick vi vårt första smakprov på Sydafrikas vilda djur..

dsc_0004

dsc_0001

Landskapet varierade från oftast riktigt torrt då de inte har fått nåt rejält regn på 3 år..

dsc_0007

..till viss grönska 🙂

dsc_0006

Strax innan tre på eftermiddagen var vi äntligen framme..

dsc_2327-2

..och välkomnades på Pestana Kruger Lodge med iskalla handdukar och välkomstdrink, mycket uppskattat i närmare 35 graders värme kan jag tala om ;). Och sedan visades vi ut på terrassen med en utsikt som tog andan ur oss alla..

dsc_2324-2

Bron ni ser leder till infarten till Krugerparken på vänster sida och floden heter Crocodile River så vi kunde minsann inte klaga på läget!! Som ni säkert förstår så tillbringades många timmar även här med kameran i högsta hugg 😉

dsc_0009

dsc_0014

dsc_0010

Efter en stund så kördes vi till vårat boende, längst till vänster i bild, mysigt va?  🙂

dsc_0017

När vi sedan hade installerat oss så valde vi att tillbringa eftermiddagen vid poolen, så skönt att svalka av sig här..

dsc_2329-2

Men på vägen dit blev vi varse om att man inte är kvar i Sverige precis 😉

dsc_2328-2

Och lite mindre farligt men inte desto mindre exotiskt syntes lite här och var 🙂

dsc_0039

dsc_0614

dsc_0040

dsc_0033

Kvällen blev inte sen, vi var lite lagom slitna om man säger så 😉 men innan vi slocknade så bjöds vi på en underbar solnedgång från terrassen..

dsc_0015

Klockan ringde redan kvart över fem nästa dag eftersom det stod både ”Bushwalk & Sunset Game Drive” på fredagens schema men mer om detta i nästa inlägg 🙂

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized