Köttfärslimpa för en sessa!

Efter en heldag i Göteborg idag så körde jag på med att göra lite hemgjord hundmat igen men då med ett nytt recept som förhoppningsvis ska smaka lika bra för tjejerna som det förra :). Denna gång hämtade jag ett recept på köttfärslimpa för hund från Åsa på Humlebyns Hundhälsa och detta var innehållet:

dsc_2725-2

• 2 kg blandfärs
• 8 dl havregryn
• 8 ägg
• 10 dl blandade frysta grönsaker eller 4 stycken finrivna morötter
• 4 dl keso
• 2 msk kalvfond
• 2 msk olivolja

Sätt ugnen 150˚ C. Smörj en ugnsform med oljan. Mixa eller riv de tinade grönsakerna i en matberedare. Blanda alla ingredienserna i en stor skål.Platta ut röran i ugnsformen…

dsc_2726-2Ugnsbaka i ca 45 – 60 minuter tills köttfärslimpan är klar i mitten och tänk på att hålla en låg temperatur och att inte tillåta brända kanter. Köttfärsrätten är klar då köttet i mitten är grått. Låt svalna och skär köttfärslimpan i lagom portionsbitar, 10 x 10 cm bitar innehåller ca 200 gram. För normalaktiva hundar ge ca 2-3% av hundens idealvikt i mat per dag . Förvara maten i kylen eller frys in portionsvis. Tillsätt fiskolja och B-vitaminer vid servering. Kursiv text hämtad från Humlebyns.se

 För Zeldas del betyder detta recept att hon ska ha ca 600 gram (3% av 20 kg) per dag eftersom jag vill ha upp henne lite i vikt och efter att limpan hade svalnat lite efter sina 60 minuter i ugnen..

dsc_2727-2

..så skar jag upp den i bitar och vid servering sa det återigen ”slurp”. Ett ljud som är som mumma för en matte till kräsna hundar ;). Nu har Zelda ätit hemlagad hundmat i 5 dagar och det har hittills bara varit positivt på alla plan. Vattenintaget är fortsatt normalt och likaså ”nummer två”, så jag kan inte annat än att säga att detta är ett foder som går som ”hand i handske” med hennes EPI och därmed helt klart värt besväret att tillaga :). Ja vad gör man inte för familjens sessa? 😉 ❤

54284_4739328318256_591032361_o

 

Kategorier:Uncategorized