Tänk om man skulle läsa ”Kostrådgivare för hund”?

Åh vad sugen jag blir på att gå denna utbildning som UPH idag lanserade! Den verkar vara som klippt och skuren för mig och efter att ha lyssnat på Åsa Sjöberg sedan tidigare så vet jag hur otroligt kunnig hon är! Hm..detta tål definitivt att tänkas på, dock inte för länge då sista anmälan är 15 februari samt det faktum att jag misstänker att denna utbildning snabbt kan bli fullsatt.

Kostrådgivare hund

6 seminarier, start den 13-15 mars.
Ett seminarie i månaden, läses delvis på distans med träff en gång i månaden. Mentor: Åsa Sjöberg.
Lär dig grunderna i hundens näringsbehov samt hur man optimerar utfodringen för olika hundars förutsättningar.

Innehåll:
*Anatomi och fysiologi
*Immunologi
*Matsmältningssystemet
*Näringsbehov
*Näringslära-makronäringsämnen
*Foderlära-regelverk-tillverkning-olikabehov
*Muskler
*Träningsfys
*BARF
*Foderrådgivning
*Hundgodis

Denna utbildning riktar sig till dig som vill arbeta som kostrådgivare för hund alternativt skaffa dig gedigen kunskap för utfodring av dina egna hundar.
Pris: 29 000kr ex moms/kan delbetalas.

15875137_1319147718123795_5994668527759662716_o

Detta med kost för våra hundar är ett ämne som intresserar mig mycket och inte blev det mindre efter Zelda fick sin EPI-diagnos. En diagnos som ställer stora krav på hundens kost som måste vara både fettsnål samt även gärna spannmålsfri. Men den stora utmaningen ligger i att denna diagnos är oerhörd individuell, det som passar den ena kanske inte alls passar den andra. Jag har haft många upp- och nedgångar med Zelda och då speciellt detta med att få upp henne i vikt. Den stora vändningen kom dock när jag gick över till hemmagjort hundfoder..

picmonkey-collage

..efter recept av mentor på ovan nämnda utbildning, Åsa Sjöberg, och nu väger hon finfina 19,5 kg och de gula koblafforna är ett minne blott! Nu är det små mörkbruna korvar som gäller, precis som det ska vara ;). Finaste Zelda som trots sin tillfälliga pälslöshet nu är i mycket god form, jag känner inte längre varken revben eller höftben och snart kan jag säga detsamma om ryggraden 🙂

dsc_0018

Som sagt, en rejäl funderare får det allt bli på om man mäktar med detta bredvid sitt ordinarie jobb? Kan kanske bli tufft men det är klart, har man bara ett stort intresse så brukar det mesta gå eller? 😉

Ha det gott alla!

 

 

Kategorier:Uncategorized