Detta kan inte vara sant??

Dagens invägning av sessan Zelda var sannerligen ett ”halleluja moment”!! Jag trodde faktiskt i ärlighetens namn att vågen skulle peka uppåt lite grand men definitivt inte med såpass mycket. Men eftersom jag är en matte som gärna kör med både ”hängsle & livrem” så hade jag lite svårt att tro på resultatet så därför åkte damen upp på vågen hela 3 gånger innan jag vågade lita på att siffrorna som stirrade tillbaka på mig verkligen var sanna. Zelda väger idag 20,3 kg, en viktökning på ytterligare 0,5 kg på två veckor. Och ursäkta ordvalet nu, men detta är helt j*vla otroligt och samtidigt så fantastiskt roligt!! 😀 😀 . Detta innebär att vi snart får tänka på att hålla igen lite på fodret, en uppgift jag aldrig trodde vi skulle behöva ta oss an men det är en mycket välkommen sådan för sessan vår ❤

080-1

Ja tänk vilken tur att jag tog tag i detta med att göra hemlagad hundmat, det är värt varenda sekund vid spisen, vilket inte vill säga lite eftersom jag vanligtvis inte tillbringar mer tid än nödvändigt i dessa regioner 😉 . Men jag fick faktiskt ett litet tips av Åsa Sjöberg på Humlebyns Hundhälsa för de dagar som Zeldas hemmagjorda matlåda gapar tom i kylskåpet eller när vi är på resande tass, denna burkmat från Mac´s..

63288_pla_mac_s_adult_lamm___ente_400g_6

..som efter en försiktig introduktion också fungerar alldeles utmärkt, både aptit- och magmässigt 😉 . Skälet till att det just blev burkmat av denna sort är att detta inte är så hårt processat som torrfoder, med andra ord betydligt mer lättsmält för känsliga magar som Zeldas. Är spannmålsfritt samt helt utan tillsatser av konstgjorda färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel. Detta är av stor betydelse för Zeldas välmående, för är det något jag lärt mig längs vägen sedan hennes EPI-diagnos så är det detta att fettet definitivt inte alltid är den stora boven utan snarare spannmålet samt olika slags konstgjorda tillsatser. Så vi kör helt klart på med hemmagjort samt nån liten burk Mac´s emellanåt, ja varför i hela friden ändra på ett vinnande koncept? 🙂

dsc_0060

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized