Orangea faror!

Nu är redan det tydligen vinter, ja iallafall enligt Vägverket som idag har placerat ut årets orangefärgade faror, eller med andra ord, säsongens snökäppar 😉 . Ett påfund som i sig säkerligen fyller sin funktion men för min del gör de snarare det omvända och krånglar till tillvaron! Till exempel, varför är de hela ca 180 cm höga? Jag menar, sannolikheten att vi här i södra Sverige skulle få närmare 2 meter snö är ju ganska obefintligt så det känns faktiskt ganska överarbetat 😉 . Det hade ju räckt alldeles ypperligt med höjd på 1 meter för då hade risken för detta säkerligen minskat markant 😉

DSC_0330

Jag menar, vad är oddsen för att detta ska ske? Snökäpparna kan ju knappast anklagas för att ta stor plats där vid vägkanten och de sitter ju inte direkt kloss an med varandra. Men ändå dras ofelbart tjejerna dit som getingar till en sockerbit och trasslet är ett faktum! Enda trösten i detta är att en snökäpp faktiskt är väldigt böj-vänlig och snällt viker sig för övermakten 😉 😀

Nej, bättre och framförallt enklare då att vika av in på snökäpps-befriade skogsvägar kantade av naturens härliga färger..

DSC_0332

..och försöka få till ett litet höstfoto på tjejerna. Ett uppdrag där två av dem snällt ställde upp medan den tredje, läs Tindra 😉 ,  såg så där lite lagom uttråkad ut 🙂

DSC_0337

 

Ha det gott alla!

 

 

Kategorier:Uncategorized