Föreläsning om dräktighet & valpning

Även om jag inte ser några valpar i detta hus inom den närmaste framtiden så hindrar ju det inte att man ändå förkovrar sig i ämnet eller? 😉 . Och det var precis vad jag gjorde igår när jag & Sivan var på Västbo Hundhall och lyssnade på Sara Roth som höll en otroligt intressant föreläsning om normal dräktighet och valpning hos en tik..

DSC_0760 (2)

Hon berättade om komplikationer som kan uppstå och gav även handfasta tips på vad man som uppfödare kan göra hemma för att hjälpa sin tik när något går snett. Men även vilken information som är bra att kunna delge veterinär vid kontakt..

DSC_0765

Har ni möjlighet att lyssna på Sara så rekommenderar jag det varmt, även om man blev lite skraj för allt som faktiskt skulle kunna gå fel 😉 . Men precis som Sara sa, de allra allra flesta valpningar går hur bra som helst och det är väl det man får ta med sig och samtidigt vara nöjd med att man har ny kunskap att luta sig på om utifall att 🙂

 

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized