En dröm som blev sann

Ja aldrig trodde jag när vi åkte till SSUK`s utställning i Borås den 1 juli i år att vi efter dagens slut skulle åka hem med en svensk utställningschampion! Att efter nästan 5 års jagande efter det sista certet var det äntligen Tindras tur att få glänsa i ringen och glänste det gjorde hon med besked! Inte nog med att hon fick certet, nej, hon blev även BIR också 😀 😀 . Ja jag har fortfarande svårt att fatta att det faktiskt hände även om detta tjusiga bevis låg i brevlådan igår 😀 ❤

DSC_2160 (2)

Och varför tog det drygt 5 år undrar kanske vissa av er nu? Är hon dåligt byggd? Felaktiga rörelser? Nervös? Tjock? Svar nej på alla frågor men däremot har Tindra haft det jobbigt pyskiskt efter sin hypotyreos-diagnos i augusti 2013. Detta är oftast en lätt sjukdom att behandla med medicinering men vissa individer kan vara svårinställda och detta var precis vad som hände vår fina tjej. Vi kämpade med detta i flera år, ja det kändes som vi hade klippkort hos veterinären ett tag men på vårkanten 2017 fick vi äntligen en lösning på problemet efter ett lyckat byte till en ny veterinär. En veterinär som inte stirrade sig blind på att hon ska ligga exakt inom gränsvärdena utan som såg till helheten hos henne som individ. En ny dosering sattes in som gjorde och som fortfarande gör att hon mår mycket bra idag ❤

DSC_0734 (2)

Dock var det himla kul att domaren på SSUK´s utställning blev så totalt förälskad i Tindra. Hennes ord löd: ”din tik både ser ut och rör sig exakt som en eurasier ska göra och har ett utmärkt temperament, hon är helt underbar” och hon hade som synes svårt att hålla händerna från Tindra 😉

DSC_1632

DSC_1655

 

Men trots alla lovord så kommer vi fortsatt att ställa vår fina tjej mycket sparsamt eftersom utställning inte direkt är nummer ett på hennes favoritlista utan hon agerar mycket hellre hejarklack åt sina syrror 😉

Ha det gott alla!

 

Kategorier:Uncategorized

4 svar »

  1. Stort Varmt Grattis! Hypothyreos som är svårinställd -det blir jobbigt för vovve o husse/matte. Då blir det lite extra roligt få så fin kritik.