Smultronställen man inte visste fanns..

Nej tänk så mycket fint det finns i ens närhet utan att ens man har en aning om det? Och precis så var det för ett par veckor sedan då jag fick för mig att ta med mig tjejerna och utforska naturreservatet Yttra Berg i Gällared i Hallands inland. Jag har ju sett skylten säkert tusen gånger på vägen till Ullared men aldrig svängt av men denna gång gjorde jag det och det ångrade jag inte 🙂

DSC_1563 (1)

DSC_1573

”Här hittar du inte bara vacker natur, Yttra Berg är en plats full av historia. Du finner mängder av spår från svunna tider och de generationer som har brukat jorden i generationer och format landskapet. Ett litet gårdsmuseum berättar om livet på gården. I naturreservatet Yttra Berg möter du ett landskap som var vanligt förr, med hamlade träd, slåtterängar, odlingsterrasser och fägator. Områdets skönhet, den nära kontakten med gångna tider och det fina gårdsmuseet gör Yttra Berg till ett välbesökt utflyktsmål.”

Med magnifik utsikt..

DSC_1566

DSC_1577

..längs en av de fyra naturstigarna som fanns att välja på…

DSC_1565

..traskade vi på i en härlig natur..

DSC_1575

..innan vi till slut var tillbaka vid gården lagom svettiga efter några backiga kilometer i försommarvärmen 😉

DSC_1571

Med andra ord, ett utflyktsmål väl värt att rekommendera till hundägare och givetvis till er andra också 😉

 

Ha det gott alla!

 

Kategorier:Uncategorized

2 svar »

  1. Hej!
    Nej, de är inte specialsydda utan halvstryp i läder från Limex. Himla bra halsband som inte sliter på pälsen, sen är de riktigt snygga också tycker jag 😉
    Tack detsamma 😊