Hoppa till innehåll

BPH bokat!

Ikväll damp det ner ett mejl från Hallands kennelklubb om att de hade platser över till BPH i Halmstad nästa helg och eftersom detta är något jag länge velat göra på tjejerna så vilade jag inte länge på tangenterna utan skickade snabbt en förfrågan om de möjligtvis hade tre platser över? Svaret kom snabbt tillbaka om att visst hade de tre platser över till oss så nästa lördag står det BPH (Beteende- och personlighets-beskrivning hund) på Halmstad hundarena på schemat för oss 🙂

Och för er som inte vet vad detta är och innebär kommer här en sammanfattning:

BPH är en beskrivning vars syfte är att bidra till ökad kunskap om hundars mentalitet. Det är till god hjälp för special – och rasklubbar, hunduppfödare och hundägare att ha ett verktyg som under ordnade och beprövade former beskriver mentaliteten hos såväl tilltänkta avelsdjur som familje-, sällskaps- och arbetande hundar. En BPH-beskrivning tar ca 30 minuter. Beskrivningen innehåller sju moment och syftar till att ge en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. BPH är just en beskrivning och inte ett prov eller test. Det betyder att din hund inte får betyg, poäng eller kan vinna priser. Inte heller får den beteckningen godkänd/ icke godkänd. När du och din hund gått BPH publiceras beskrivningsprotokollet i SKKs officiella register och det noteras att beskrivningen är genomförd. 

 

 

ladda ned (1)

%d bloggare gillar detta: