Åkulla bokskogar

Dagens fantastiska väder gjorde att jag fick lust att ta med mig tjejerna på något nytt och då blev slutdestinationen Åkulla bokskogar..

DSC_1829 (2)

..ett samlingsnamn på ett tiotal snarlika naturreservat som ligger i ett och samma område, ca 1 mil från Ullared, med massvis av vandringsstigar. Ett vackert område som kommer bli ännu finare när bokarna slår ut framöver men trots avsaknaden av grönska njöt vi ändå 🙂

DSC_1813 (2).jpg

Även om starten såg minst sagt lite vintrig ut 😉

DSC_1811 (2).jpg

Men det var inget som bekymrade dessa pigga små solarna 🙂

DSC_1812 (2).jpg

Vi knatade upp och ner längs skogsstigar med några små stopp längs vägen…

DSC_1818 (2).jpg

Som till exempel här vid ”varggropen”, intressant för matte men dock inte för andra 😉

DSC_1817 (2).jpg

Efter drygt 1,5 timme var vi tillbaka där vi började men kunde lätt blivit längre, inte så lätt alla gånger att hitta rätt stig om man säger så ;). Men hittade till slut gjorde vi och innan jag tog fram belöningen i form av en kaffetermos så fick det ju bli en liten gruppbild 🙂

 

DSC_1823 (2).jpg

Och innan vi packade in oss i bilen igen för hemfärd så tog vi oss också en liten titt på Åkulla fritidsgård som ligger så vackert där vid den lilla sjön, ja det får helt klart bli en fika där vid nästa besök när bokskogen står i grönska 🙂

DSC_1827 (2).jpg

 

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized