Det artar sig..

Idag har vi haft en eftermiddag fylld med hundaktiviteter i olika utförande men det hela startade med att jag klockan 12 bjöds på middag av Sivan, ugnsstekt kyckling, mums säger jag bara :). Det följdes såklart av kaffe med dopp, ja man måste ju ladda ordentligt inför en träning eller? 😉

Vid ett parkerade vi vid Smålandsstenar Brukshundsklubb och började med att sätta upp en nybörjarbana med 15 olika moment, en bana som var lånad från Sivans senaste rallytävling där hon & Fia fixade hem två godkända resultat, det ni! :D.

2016-10-26-20-19-21

Så duktiga dessa två men man får inte glömma att det finns andra minst lika duktiga även om det inte syns på en tävling, fina damen Bom kan hon också minsann ❤

2016-10-26-20-26-54-1

Nu är tanken på att tävla för mig ganska så avlägsen än så länge men för att komma dit så måste man ju träna och det gjorde vi och bra gick det :D.

2016-10-26-20-28-11

2016-10-26-20-32-46

Alla tjejerna gör fortsatt framsteg, speciellt Tindra när det kommer till platsläggningen, det går riktigt bra nu och likaså följsamheten i alla moment, något som kanske syns? ;). Jill är fortsatt taggad som attan när det kommer till rally och äntligen börjar hon få kläm på detta med att runda mig i olika moment :). ”Zelda den supertaggade”, ja det är hennes nya namn nu när vi tränar och anledningen ligger i godiset!!  Hon gör allt och lite till för att få sig en liten smakbit av vad matte har i fickan och resultatet blir lätt att allt går lite för fort. Så för hennes del kommer belöningen i form av godis framöver att minskas och istället så satsar vi mer på röstbelöning :). Och det är minsann inte bara på rallyplanen som Zelda är den supertaggande, nej då, full fokus på matte gäller även på agilityplanen 😉

2016-10-26-21-12-54

2016-10-26-21-09-03

Det finns inget som hon inte gör för lite godis och Fia tänker lite i samma banor! Ja varför hoppa igenom ett hinder när man kan hoppa över? Haha, ja ett minst sagt oväntat drag 😀 😀

2016-10-26-21-06-03-1

Ett par timmar bara sprang förbi och visst är det så, tiden går alldeles för fort när man har roligt och det hade vi verkligen :D. Tack Sivan för middagen och en fantastisk härlig eftermiddag, det får allt bli en repris snart 🙂

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized