Zeldas julrapport!

Japp, Zelda här vid tangenterna igen för att deklarera att nu är det återigen dax!! Den årliga galenskapen har idag startat och eftersom jag är äldst i flocken så är jag helt klart den mest kompetenta att uttala mig om dessa tokerier som brukar infinna sig här en gång om året och då i slutet av november eller början av december. Tokerier som tyvärr brukar upprepa sig med vissa variationer från år till år, tänk ändå om matte iallafall kunde hålla sig till det vanliga? Men nej då, inte ska det vara enkelt inte ;). Men jag är ju vid detta laget ganska bevandrad i ämnet till skillnad från mina ”syrror” Tindra & Jill, de har ju inte upplevt detta hela sju gånger som jag gjort vilket därmed gör det mig till den stora experten i ämnet och detta tänker jag utnyttja till fullo! Men jag vill samtidigt starkt betona att det är matte som står för galenskaperna, vi fyrbenta är ju som alltid fullkomligt oskyldiga…eller? 😉 😀

Det hela brukar starta med att matte börjar kliva runt på stolar lite här och var i huset och bara det gör mig nervös, ja jag vet ju hur hennes balans är och den är ingen höjdare direkt om man säger så och detta leder ofelbart till att jag förflyttar mig till soffan och lite diskret håller tassarna för att detta spektakel ska gå vägen denna gången också :). Syftet verkar vara att ta ner det där som hänger i fönstren och byta ut dem mot något annat som ska hänga där. Men hallå, vad är vitsen med det? Ja jag ser då ingen större skillnad, tyg mot tyg, suck.. ja inte förstår man sig på detta men matte ser lycklig ut och säger – Åh så mysigt det blev, ja ja ”whatever” bara hon blir nöjd så… Men det mest pinsamma är, ja jag vet inte om jag vågar berätta, men under tiden hon gör detta så låter det väldigt högt ur den där saken på köksbänken vilket ofelbart leder till att hon får ett väldigt konstigt kroppsspråk som är helt omöjligt att tyda samtidigt som hon ylar, eller ja ylar vet jag inte om jag kan klassa det som men något åt det hållet iallafall 😉

Sen brukar det infinna sig ett visst lugn i några veckor innan den totala galenskapen bryter ut med att det ur gömmorna plockas fram suspekta röda små figurer i olika storlekar, ja de brukar dyka upp där man minst anar det så det gäller att ha stenkoll. De brukar oftast inte göra så mycket väsen av sig, ja förutom då den där röda rackarn som brukar yla ibland, ja låter lite som matte faktiskt om sanningen ska fram ;). Så av ren självbevarelsedrift så brukar jag ta det säkra före det osäkra och tysta samt oskadliggöra de som är inom räckhåll, en ren säkerhetsåtgärd från min sida som matte inte alls förstår sig på konstigt nog 😉 . Men det konstiga är att trots att mitt aktiva säkerhetsprogram som nu pågått i snart 6 år så verkar det inte ha någon större effekt, de där små röda rackarna verkar inte alls avta i antal utan snarare tvärtom? Ja man kan ju undra vad de gör under den tiden de är nerpackade egentligen? Hm…vissa saker är nog bäst att låta vara osagda 😉

Och har man fram till nu haft något som helst förtroende och tillit för sin matte så är det som totalt bortblåst när hon toppar det hela med att bära in en herrtoalett i teverummet och till råga på allt hänga ljus och saker som glittrar i den, hur tänkte hon där egentligen? Först och främst så finns det inte några killar i hundflocken, ja inga fyrbenta iallafall 😉 ,  som behöver en gran att lätta sig mot och då definitivt inte mot en upplyst dekorerad sådan! Ja jag menar sånt sköter man väl ändå lite diskret eller? Med andra ord helt naurellt och då utomhus och inte i sällskap av glitter och glamour oavsett om man är tik eller hane? Men vad vet jag, det finns kanske de som vill lätta sig under pompa och ståt? 😉 😀

Ja som ni säkert förstår så finns det all anledning till oro på grund av denna årliga galenskap och inte verkar det blir bättre år från år heller. Men en tröst i bedrövelsen är att detta beteende turligt nog går över rätt fort och matte återgår till att vara en fullständigt normal matte, eller normal och normal men hon duger iallafall 😉

Så ni alla fyrbenta kompisar därute, håll ut och ha överseende med era mattars och hussars konstiga beteende för detta är av övergående art jag lovar, tyvärr så kommer det tillbaka men turligt nog så dröjer ett helt år 🙂

Julnospussar från Zelda & company ❤

1489290_10202517267630055_1911440972_n

Kategorier:Uncategorized

4 svar »

  1. Det låter som julstök som det bör vara till advent Zelda, men håll koll så det inte blir allt för många tomtar. Framför allt inte på loftet 😉 håll xtra koll i hundstugan 😂😂😂

  2. Det där med oro vid mattens fönsterklättring känns särskilt väl igen! Säger bara balansen!!!! Man är definitivt orolig för hur nästa promenad ska kunna ordna sig, särskilt när man som jag bara har en 2-bening att ta till här hemma.
    Små röda gubbar har jag bara sett någon enstaka faktiskt. Ibland (med betoning på IBLAND) är det kanske inte så dumt ha en matte som ränner iväg till kyrkan jämt o ständigt….. Det är visst priset för att slippa avhysa röda gubbar det, men ok då…
    En herrtoalett inne skulle dock vara suveränt! Särskilt när hon ränner iväg då. Men glitter o glamour? Njaaäääee….. Finns ju de som tror vi amerikanska cockers är mycket för sådant men det är ju de där som inte läst vår historia. Vi ÄR faktiskt jakthundar vi med! Hellre en snårig skog än röda mattan för mig iaf liksom.
    PUSS tjejen!
    Assar