Gammalt men ändå aktuellt!

Nu står snart en ny utställningssäsong för dörren och då passar det väl ändå utmärkt med en liten påminnelse till oss alla ”utställningsnördar” inför ”vad som komma skall” och då i form av en repris här från bloggen om tjusningen med hundutställningar…eller inte 😉 🙂

Många gånger har man ju fått frågan vad det är som så kul med hundutställningar? Detta har fått mig att fundera lite och jag har kommit till följande slutsatser 😉 🙂

  • Tänk så mycket man får se av Sverige när man helg efter helg kuskar runt till olika delar av landet. Eller se och se…när man dödstrött sätter sig i bilen vid fyra – fem-tiden på morgonen är det minsann inte alltid så lätt att se mer än några meter framför sig. För att inte tala om hemvägen, man hinner minsann inte många kilometer innan man sussar sött i passagerarsätet. Men har man tur så kan den som kör referera utsikten när man vaknat lagom till att bilen kör in på garageuppfarten 😉
  • Vill du ha en vältränad kropp så åk på utställning! Det finns nog inte många mer effektivare sätt att bygga muskler än dra en överfull kärra samtidigt som du har flera väskor hängandes kring halsen och för att toppa det hela, gärna två eller fler hundar i koppel för att även ge simultanförmågan och balansen sitt.
  • En ypperlig anledning till att uppdatera sin garderob! För visst måste man vara snygg i ringen? Det gäller ju att matcha sin hund och bita ihop. Inga regnkläder här inte även om ett visst behov uppstår  då utställningarna ibland istället liknar mer en ”wet t-shirt contest”. Säkerligen till stor glädje för vissa… 😉
  • Vinn fina priser! Ja vilken kvinna vill inte ha en högtryckstvätt? Och vilken man tackar nej till kökshanddukar eller en chokladfontän? Ja, ni förstår väl att dessa prisbord är eftertraktade… Men det som lockar mest är ju rosetterna och varför inte? De är ju både snygga och såå användbara eller? 😉
  • Bygg din mentala styrka! Är det något som får träning till max på en utställning så är det tålamodet. För är det inte väntan på sin tur i ringen så är det väntan i matkön. Eller den låånga väntan i toalettkön, ganska påfrestande men där finns det en positiv sak, varför inte slå två flugor i en smäll och passa på att träna knipövningar när du ändå står där, ja för oss tjejer då alltså 😉

Ja nu måste det väl ändå ha framgått med all önskvärd tydlighet om varför jag är så förtjust i hundutställningar?  Och mina skäl borde väl göra den mest motvillige intresserad och genast kasta sig över utställningsringarna eller?  😉 😀

The Joys of Dog Showing as Seen by an Owner/ Handler:

Kategorier:Uncategorized