Söndagsmiddag för en sessa

Som ni vet så är ju bara det bästa gott nog för vår sessa Zelda och det måste väl också innebära en söndagsmiddag likaväl för henne som för oss eller? 😉 . Och detta var vad som stod på hennes meny idag 🙂

dsc_0002

Karréskivor, sommargrönsaker samt korngryn till det. Låter väl inte så dumt som söndagsmiddag alls faktiskt? Och såklart har jag även hämtat detta recept från Åsa Sjöberg på Humlebyns hundhälsa och här har ni det i textform för er som vill testa:

1,5 kg Fläskkarré 
500 g Sommargrönsaker (frysta)
3 dl okokt Korngryn
1 tsk salt (med Jod)

-Koka grönsakerna i lite vatten i ca 10 min. och mixa med stavmixer.

-Koka köttet i lite vatten i ca 20 minuter, knappt så det täcker köttet.

-Ta upp det kokta kött med en hålslev och lägg att svalna på tex en skärbräda eftersom köttet sedan ändå ska skäras i mindre bitar.

-Häll korngrynen i köttspadet. Se till att det är 3 ggr så mycket vätska än korngryn, ev behöver du tillsätta vatten. Häll i saltet och koka i 30 min på svag värme.

-Blanda samman alla ingredienser och förvara i kylen eller frys in.

-Servera med Hundapotekets Kalk och eventuellt fiskolja.

Mycket lättlagat och slank kvickt ner hos alla tjejerna även om det färdiga resultatet inte direkt såg lika lockande ut längre precis 😉

dsc_0003-1

Ja det är inget snack om jag har blivit lite av en nörd nu när det kommer till hundmat, så himla fascinerad av dess positiva effekter! Och är man en nybliven nörd så måste man ju såklart grotta ner sig riktigt ordentligt i detta ämne 😉

picmonkey-collageSå kvällens sänglektyr blir denna nyinköpta hundmatsbok utgiven av SKK men givetvis har jag inte kunnat låta bli att bläddra i den redan och jag måste säga att det ser verkligen lovande ut i en ”hundmats-nörds” ögon 😉

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized