Inte ”sjuk-sjuk”

Förstår ni vad jag menar eller är det en otydlig rubrik? Glasklar för mig men kanske inte detsamma för er? 😉 . Det är sessan Zelda som inte riktigt är okej, alltså kanske lite sjuk men definitivt inte ”sjuk-sjuk” om ni nu förstår vad jag menar? Vet inte om det har med hennes EPI att göra men någonting är definitivt inte som det ska iallafall. Damen vill inte äta sin mat, om jag inte handmatar henne vill säga, men vår mat slinker gärna ner. Och säg nu inte att matvägran är typiskt eurasier och fullständigt normalt, ett påstående som i sig visserligen helt klart kan stämma på friska individer, men inte på Zelda denna gång.  Hon är också lite loj och har även uppvisat lite udda beteenden som tex morra åt Jill vid vattenskålen, något som är så långt ifrån hennes vanliga personlighet som möjligt. Så något är fel, det säger mig min magkänsla och så mycket har jag lärt mig under denna resan att denna magkänsla oftast stämmer! Så imorgon blir det besök hos veterinären för denna sessa ❤

DSC_2446 (2)

Där det ska tas en massa blodprover för min misstanke lutar starkt åt B12-brist, något som hon egentligen inte borde ha eftersom hon kontinuerligt äter sina tabletter för det och har gjort i flera år med bra resultat men man vet ju aldrig? Kanske hon inte längre kan ta upp detta i tablettform och behöver sprutor istället? Sen har vi ju detta med att det kanske istället kan vara ett anaplasma-skov? Det hade hon för snart ett år sedan med liknande symtom så prover för det ska självklart också tas. Eller så är det något helt annat eller kanske ingenting, ”den som lever får se” som man brukar säga 😉 . Oavsett så är min oro stor, sessan har ju levt länge med denna hemska EPI och man vet ju egentligen inte hur det har påverkat hennes kropp? Men men.. nu ska jag inte ”måla fan på väggen” innan vi säkert vet utan fortsätta njuta av våra tokiga..

DSC_2435 (2)

..och fina pälsklingar..

DSC_2456 (2)

..samt det faktum att våren faktiskt så smått knackar på här hos oss i Hallands inland… 🙂

DSC_2441 (2).JPG

DSC_2450 (2).JPG

 

Ha det gott alla!

 

Kategorier:Uncategorized

10 svar »

  1. Hoppas det går bra. Ibland bättre att man hittar nått än inget – när man ändå vet att nått är lite vajsing. kram.

  2. Hoppas det går bra nu och inte är nåt allvarligt. Nova min Eurasier har EPI och hon matvägran också på samma sätt som din. Det går bra med våran mat å när man handmatar och har i blötfoder som hon får varje dag. Lycka till nu. ❤