Jag vägrar låta henne bli gammal..

Zelda var igår exakt 9,5 år ung och jag tänker som sagt inte låta henne bli gammal, ja inte förrän hon själv vill det vill säga! Jag tänker fortsätta ge henne alla förutsättningar att fortsätta att vara så pigg som hon är idag trots allt som hon har gått igenom ❤

DSC_2480 (2)

 

Och just av den anledningen har detta gamla träningshjälpmedlet återigen tagits fram från gömmorna…

DSC_1404

..och i några veckor ska hon i sakta mak gå 6 rundor om dagen över denna stege för att förhoppningsvis på detta sätt träna bort sina ”knyck” på båda haslederna bak som hon emellanåt uppvisar i skritt. Detta på order av canineopat Marie-Louise som gjorde en ”check-up” på henne i förra veckan, ett besök jag ville ha eftersom Zelda den senaste tiden varit lite kinkig med maten och jag var rädd att hon tappat mycket både i vikt och muskler. Men Marie-Louise kunde lugna mig, damen i fråga kändes bra både i hull och muskler med det undantaget att ett försök att stärka upp hennes hasmuskler behövdes göras. Att långsamt gå i en stege är en utmärkt metod att just bygga muskler i hasen eftersom att hunden då ”tvingas” lyfta just hasen lite extra högt för att komma över stegpinnarna. Detta har vi gjort med lyckat resultat förr och förhoppningsvis kommer vi att lyckas igen för som sagt, denna donna ska inte behöva bli gammal innan hon själv vill det  😉 ❤

 

DSC_2909 (2)

 

Ha det gott alla!

 

Kategorier:Uncategorized

2 svar »

  1. Och här står vi och lyfter benen diagonalt flera gånger om dagen och ger lårmassage, lite rumpträning efter tappade muskler i rumpen som försvunnit troligen efter skada. Vad gör man inte för sina pälsklingar. Tur vi gick till vår fysio =D