Vilken pärs!!

Två dagar av konstant oro för Zelda är definitivt inte bra för nerverna men efter dagens besök på Hallands Djursjukhus nu kan jag äntligen andas ut och glädjas åt min ”gamla fina tant”..

DSC_3201 (2)

..trots att hon numer ser ut som ett lapptäcke 😉

Anledningen till all denna oro var att hon i förrgår kväll helt plötsligt började hässja ordentligt samtidigt som magen var väldigt spänd. Mina tankar gick direkt till magomvridning men eftersom hon inte hade några som helst andra symtom på detta och var pigg, lekfull och matglad så omvärderade jag detta och tänkte på att det kanske kunde vara livmodern som spökade? Hon är ju som sagt en gammal dam och då ökar ju risken för just livmodersinflammation. Akuttid bokades igår hos min veterinär men hon fann inga fel på livmodern, dock tyckte även hon att Zelda var fortsatt spänd i magen och rekommenderade därför en ultraljudsundersökning av buken för att säkert kunna se om det dolde sig något oönskat därinne? Har ju haft två hundar tidigare som hastigt har gått bort efter just oönskade saker i buken, alltså tumörer, så oron eskalerade såklart. Hade dock tur att redan idag få en tid för en ultraljudsundersökning och kl 11,00 var det dags. Framben rakades för blodprovstagning, något som visade sig vara klurigt, Zelda var extremt svårstucken så det slutade med att även en bit rakades på hennes hals för att kunna få ut lite blod. Även magen samt en bit över hjärtat rakades för att kunna få bra ultraljudsbilder, så ni förstår säkert nu vad jag menade med att hon nu ser ut som ett lapptäcke,  dock ett väldigt sött sådant  😉 ❤

Men alla undersökningar, inifrån och ut, visade på en väldigt frisk dam för sin ålder och en stor sten föll då från mina axlar! Vad som orsakade den spända magen har vi inget säkert svar på men den har gradvis försvunnit och nu är den i stort sett borta. Dock hade jag en liten teori som veterinären faktiskt nappade på. Zelda har under ca 1 veckas tid endast ätit torrfoder, alltså inget hemmalagat. Kan det kanske har blivit lite för bra för hennes känsliga matsmältningssystem? Inte vet jag men jag kommer definitivt inte chansa utan göra precis som veterinären rekommenderade, alltså att börja med hemmalagat igen. Vill ju inte chansa, gör ju allt och lite till för min underbart levnadsglada dam ❤

 

 

023 (3)

Nu ska här firas med lite nyinköpt Sia-glass till mig och tuggben till de fyrbenta men innan dess vill jag avsluta med att än en gång tacka av hela mitt hjärta min fantastiska vän Siv som ändrade om hela sitt schema för att kunna följa med mig och Zelda idag. Du är ovärderlig för mig, det hoppas jag att du vet ❤ ❤ ❤

Kategorier:Uncategorized

1 svar »