Konsten att ta ett ”kisseprov”

Detta händer ju en hundägare ibland, att behöva ta ett kisseprov alltså,  och har man då en hane så så är det väl egentligen inte någon större konst. Ja jag vet att jag generaliserar men oftast är det bara att gå med hanen till närmaste träd, och då gärna ett okänt sådant, och vips, på några sekunder, så har du ett perfekt prov i en kopp eller liknande 😉 . Och lyckas du inte på första försöket så får du garanterat snart många nya försök. MEN har du en tik så har du genast ett problem när du kommer till detta. Tikar brukar vanligtvis inte skvätta både här och där och definitivt inte i en skål eller liknande. Så därav denna lilla instruktion(sfilm), kanske kan den roa någon mer än er som såg den igår på min fb 😉

Steg 1: Först och främst, tänk inte ens tanken på att ha hunden lös. Jag lovar, du kommer inte ens i närheten av tikens rumpa i det läget utan du kommer istället att se högst suspekt ut när du hukande med fullt fokus envist smyger efter samtidigt som du är utrustad med en skål eller liknande.. Alltså, koppel på! 😉

Steg 2: Använd rätt slags skål för detta uppdraget, företrädesvis en rondskål eller liknande, som har ganska låga kanter. Nog för att det hade varit betydligt mycket enklare med en djup skål när man ska hantera flytande vätska men det säger sig nästan självt. Vilken tik med hyfsad värdighet kan göra ifrån sig när något högt körs upp mitt i de privata delarna? De existerar nog inte så med andra ord, införskaffa en skål med så låga kanter som möjligt i förhoppningen att försiktigt kunna smyga in den i den ”privata zonen”. Sedan att det blir värsta balansakten att transportera detta vidare efter ett eventuellt avslutat uppdrag är dock en helt annan historia… 😉

Steg 3: Då är du redo att skrida till verket! Kopplet är på, rondskålen i handen samtidigt som hunden nu mycket misstänksamt tittar på dig och intar ett behörigt avstånd. Ja det slår ju aldrig fel det här, de förstår direkt att nu är det något konstigt på gång och genast är samarbetsviljan som totalt bortblåst 😉 . Men det är bara att låtsas som det regnar samtidigt som du intar en lätt hukande gång på ytterst mjuka knän för att snabbt kunna agera om utifall att tiken i fråga faktiskt bestämmer sig för att kissa, ja ungefär så här…

Jo tjena, detta låter ju kanske relativt enkelt i praktiken men vem sjutton vill göra ifrån sig när någon lite lätt kutryggigt förföljer ens minsta lilla steg? Inte vår Zelda som ni ser,  iallafall inte ”live”, trots att jag vidtog alla ovan nämnda steg, konstigt va? Och fullt förståeligt var hon allt lite småsur på sin matte igår efter detta spektakel 😉 😀

dsc_0013

Och för er som nu undrar vad som föranledde detta, nu berömda 😉 , kisseprov kan läsa om det här.

 

Ha det gott alla!

 

 

Kategorier:Uncategorized