Från Duracell-kanin till bromskloss ;)

Som många av er nu vet så väntar vi valpar här i mitten av december och blivande mamma Malou har minst sagt ändrat sig i sättet. Från att alltid ha kört ”fullt ös – medvetslös” på promenaderna så har hon nu förvandlats till en bromskloss av stora mått 😉 😀 . Finns inget så viktigt som min godisficka, den har hon stenkoll på och det i stort sett hela tiden. Så till den milda grad att hon gärna går snett framför mina ben, alltså en mkt effektiv bromskloss och samtidigt är hon fullständigt livsfarlig! Risken för att jag ska snubbla över henne är minst sagt överhängande när hon håller på så här och det hade inte direkt varit bra för någon av oss 😉

Mat, och givetvis godis, är nu prio 1 i hennes värld och kanske inte så konstigt, hon är nu i vecka 5 och mycket händer därinne i magen..

Vecka 5

Under vecka 5 formas ögonlocken och morrhåren och ögonfransarna anläggs. Örsnibbarna växer, så de nästan täcker örongången. Bröstvårtor och de yttre könsorganen börjar utvecklas. 
Valpfostrets tassar börja forma sig, som senare blir till trampdynor och tår. Omkring dag 33 stängs gommen, så efter detta kan inte längre gomspalt uppstå.. Tarmsystemet som fortfarande är i navelsträngen börjar nu att bildas.

Men motion behövs alltid, dräktighet eller ej, och även idag blev det fårhagen. Ja jagas det runt omkring oss så är det såklart det säkraste alternativet 😉

Som sagt, bromsklossen ”de luxe” 😉 😀

Än syns det dock inget på ovan nämnda bromskloss med tanke på aptiten 😉 , kanske något lite bredare över ryggen men inget jättetydligt. Men till nästa vecka lär det nog börja synas ordentligt även på utsidan 🙂 ❤

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized

2 svar »

  1. En av Harrys bästa vänner(lika lektokig non-stop som han) blev helt annorlunda under och efter graviditet. Helt plötsligt blev hon vuxen och väldigt viktig, typ ”jag bär på valpar, jag är helig” och sen ”jag är mamma, måste sätta ett gott exempel” och nu ”jag är inte ett barn längre, jag har lagt bort det som barnsligt är”. Harry blev väldigt förvirrad men som tur är behöll de en liten tjej som han får fara omkring med som en galning😂