En hundägares vedermödor..

Här kommer ett inlägg jag skrev och publicerade här på bloggen för flera år sedan. Har uppdaterat det lite och tänkte att det kanske kan roa er lite såhär en lördagskväll 🙂

Visst älskar vi alltid våra hundar eller? Jag menar att hur gulliga de än är så har de allt sina mindre trevliga sidor de också, precis som vi människor. Inte för att vi människor med stor njutning rullar oss i vad andra djur lämnat efter sig men jag tror ni fattar vart jag är på väg ;). Dessa mindre trevliga beteenden som jag tänker på, utan inbördes ordning, är:

 • Naturens delikatesser. Ja inte finns det något hundgodis som slår en harplutt eller? Och det går väl an, värre blir det när man kommer till det som vildsvin eller grävling så prydligt lagt precis i hundarnas väg, kan det vara det som kallas ”gående bord” tro i hundarnas väg? Lyckan är då total om de inte både lyckas att äta det utan också för att toppa det hela ta sig en rejäl rullning. Allt under tiden som matte står och tjoar i förhoppningen om att lyckas stoppa det hela men nej då! Den s.k fina kontakten mellan matte & hund är som totalt bortblåst, inget funkar utan man får snällt gå hemåt, helst med flera meter mellan sig själv och hunden, för att sedan anta utmaningen att få in hunden i duschen utan att själv bli alldeles nedsmetad också….;)
 • ”Shake it baby”. Ja då var vi ju inne på det här med hundbad. Oavsett anledning så är det ett kapitel för sig, eller snarare i mitt fall det som ibland kommer efteråt. För hur man än förbereder så blir det aldrig riktigt som man tänkt sig ;). Man har folk på patrull utanför badrumsdörren för att så fort som möjligt få ut hunden i trädgården men vad händer då? Jo hunden parerar enkelt detta hinder och tar ut sin kurs som först inbegriper att ta vägen genom vår säng för att sedan skaka sig, på vägen genom hallen gnida sig som en katt mot alla fasta föremål och såklart skaka sig, för att sedan äntligen vända mot altandörren och på vägen dit lyckas gnida sig igenom hela bäddsoffan. Jag tror inte jag behöver tillägga så mycket mer om hur hemmet ser ut efter denna prestation 😉
 • Drägel. Nu har jag inte en ras som har en stor benägenhet att dregla men ändå tillräckligt för att kunna ställa till det ibland. För det slår väl aldrig fel att när man väl fått på sig finkläderna, efter att ha rullat bort allt hundhår, så är hundarna aldrig så kärvänliga som då. Gärna lägga huvudet i knät för lite extra mys vilket resulterar i blöta kletiga små fläckar vilket leder till en ny tur till garderoben. Och jag är helt övertygande om att de skyldiga fnissar bakom min rygg J
 • Bland det som står högst i kurs att sno här är mina Foppa-tofflor och då ska det vara de som jag för tillfället använder och inte de som ligger spridda lite här och var i trädgården. Kan reta mig till vansinne detta att efter en skön sommarstund i solstolen vara utan tofflor IGEN för att därefter barfota försiktigt (man vet ju aldrig vad som döljs) trippa runt i gräset för att leta upp dem igen)

Som ni förstår är inte mina tjejer perfekta på något vis utan kan till och med vara mindre populära hos mig ibland men trots detta så skulle jag absolut inte vilja byta ut dem på villkors vis. De skänker mig så otroligt mycket glädje och kärlek och jag är tacksam för varje dag vi får ihop ❤

020

Kategorier:Uncategorized

4 svar »

 1. Ja, hur många gånger har jag inte missat att stänga sovrumsdörren vid dusch eller en oväderspromenad! Att rulla i skit har jag nästan sluppit helt, gammalt älgbajs med Tindra, något annat äckel slapp jag 2 ggr också då Chibi fröjdade sig. Sonen var hemma med vovvarna och fick lösa problemet 🤗
  Tofflor och skor inga problem, men Chibi måste utforska köksredskap, kolla om saker kan flisas, böcker malas….. Tror jag slutar nu annars sitter jag här hela kvällen och skriver om Myrans påhittigheter
  Men jag älskar mina fluffrumpor jag me, Kramiz

 2. Känner väldigt mycket igen mina 4-beningar i det du beskriver. Men här hemma är det brottningsmatch varje gång det gäller att badas. Jag stor + 1 eller 2 överviktiga och stora vovvar i våran duschkabin, inget jag skulle villa rekommendera . Schatzie rullar sig i äckliga saker om hon kan, men Nike gör det smygvist. Hon gnuggar kinderna när jag inte ser på, och sen luktar hon skunk när vi kommer hem.Ingen av dom stjäl nåt från bordet ( om jag är i närheten vill säga), men mat som spillts på golvet…..Uuuuunderbart!!!!!
  Kramizar, det är såååå skoj att läsa dina inlägg.

 3. Haha, härligt att höra om dina 4-beningars egenheter, visst är de underbara, ja oftast iallafall 😉
  Tack Monika, och tack för kommentaren, så kul 🙂

  Kramizar tbx ❤