Positivt besked!

Efter 5 långa dagars väntan på Tindras provsvar så ringde äntligen veterinären här i eftermiddags och började samtalet med att be om ursäkt för att det dröjt och för att hon inte har riktigt alla provsvar än men hon ville ändå ringa och berätta om de svar hon hade iallafall. Visst känns det både omtänksamt och seriöst? Man kan ju inte sticka under stol med att man varit orolig och otåligt väntat på vad de hade hittat men nu kan vi andas ut!! Tindra har lätt förhöjda njurvärden MEN det finns inga tecken, varken i blod- eller urinprov/odlingar, som tyder på någon njurskada av något slag 😀 . Vi ska dock följa upp detta framöver med nya blodprover så att vi har koll på damen i fråga 🙂 . Men som sagt, vi väntar fortfarande på sköldkörtelvärdena men en sak är säker, halveringen av Tindras medicinintag enligt ordination av veterinären har definitivt gett effekt, hon är betydligt mindre stressad och verkar för övrigt må bättre, en lekfull och pigg tjej har vi allt i huset nu 🙂

2016-10-31-22-09-10

Och på tal om huset, vår hall har nu fått sig ett ansiktslyft som heter duga, ”bye bye herr terracotta och välkommen fru ljus & fräsch” 😉

picmonkey-collage

picmonkey-collage1

Jag är så himla nöjd med både hallen och datarummet, det sistnämnda skymtar för övrigt längst bak till höger i första bilden. Tack än en gång Tore & Anton på T.Hus i Kinnared, ni är toppen 🙂

Annars har dagen också bestått av ”björkjakt”. Och nej, ingen felskrivning där inte utan det var faktiskt en ”björkjakt” det handlade om och syftet var att hitta en björk med vackert vit näver på som ska användas på olika sätt till dotterns bröllop i juni. Låter kanske som ett enkelt uppdrag i era öron men det var det inte kan jag tala om 😉 . Visst är skogen full av björkar men de flesta var alldeles för små och inte hjälpte det att Zelda försökte hjälpa till att leta 😉

dsc_0031

Men tillslut fann vi den rätta, som stod vackert precis bredvid Kroksjön..

dsc_0030

Nu gäller det bara att komma åt den med traktorn också, kan kanske bli lite klurigt men det överlämnar jag med varm hand till Hasse 😉

Nu kokar ytterligare en gryta hundmat på spisen och vid det här laget gör jag nästan detta per automatik. Men eftersom Zelda fortfarande äter mitt hemmagjorda med god aptit, ja de andra två också för den delen, så är det bara att snällt fortsätta med detta vinnande koncept 😉 🙂

Bildresultat för hundmat

Ha det gott alla!

Kategorier:Uncategorized

2 svar »

  1. Skönt att det inte var någon njurskada då! 🙂 Och snyggt det blev i er hall! Alltid kul att göra om lite hemma!