”Kastat in handsken”

Ja nu ger vi upp alla valpplaner och ger er som snackat i det dolda om att vi har ”tiken som inte går att para” vatten på er kvarn. Ni har helt rätt, Jill går helt riktigt inte att para men det p.g.a av en fysisk defekt och inte för att hon har en ”mesig” matte eller för att hon är ”bitchig”.

Och hur vet jag detta då? Jo, inför detta löp hade jag i god tid innan tagit kontakt med en mycket erfaren uppfödare som med stort hjärta lovade oss stöd och hjälp hela vägen, tack än en gång fina du ❤ . Progesteronprov togs och när både Jill och värdet var på topp så åkte vi med stora förhoppningar åter en gång till den tilltänkta hanen. Men dessa förhoppningar grusades rätt fort, Jill var hur villig som helst, det flörtades och uppvaktades hej vilt men varje gång hanen nuddade ”målet” så pep Jill och gick sin väg, och det antingen med eller utan mattes stöd. Detta upprepades ett antal gånger, även med reservhanen, så uppfödaren som var med anade oråd, något stämde inte riktigt? Och mycket riktigt var det så, efter en kontroll av veterinär så visade det sig att Jill var, precis som vi trodde i höglöp, men var alldeles för trång för att en hane skulle kunna tränga in. Så här har vi svaret på varför vi inte lyckats hittills och hur trist det än känns så är det också på sätt och vis även en lättnad. Det är inte min okunnighet som gjort att vi inte fått till en parning och det är definitivt inte Jills fel utan ”moder natur” har av någon anledning bestämt att vår fina tjej inte ska få bli mamma och det får vi bara acceptera, hur tungt det än känns 😦

dsc_0001-6

DSC_0029

TACK alla ni som funnits med under denna resa, ni vet vilka ni är och ni är ovärderliga ❤ ❤ ❤

Kategorier:Uncategorized

10 svar »

  1. Å som ni längtat med era fina hundar ❤ Jag lider med er som fått så mycket motvind nu. Men som du säger Modernatur ville att hon skulle vara en fin fröken och ni är trots allt väldigt duktiga på utställning ge era hundar ett underbart hund liv med promenader utställningar och massa hund träffar. Jag hoppas du får din första kull snart. Finns säkert flera som inte vågar vill föda upp som skulle vilja låta dig ta en kull på deras tik. Kram Kram du får ta upp spegeln de som pratar ont ska det kastas tillbaka på. // Maria Whilda

  2. Men vilken otur ni har med avelsplanerna. Tråkigt! Men det är ju, som Trude skriver, bra att äntligen ha svart på vitt med orsaken. Ni har ju i alla fall era underbara vuxna hundar i väntan på att det, på något sätt, kan bli en fortsättning på valp-planerna.

  3. Tack, ja det är riktigt tråkigt men ändå en lättnad att få en förklaring och någon gång ska väl även vi få valpar i huset. Under tiden njuter vi av alla våra fina flickor istället 🙂

  4. Åh vad tråkigt att inte kunna få se små jillisar. Har en vän till mig som har kärlekshundar och har varit med om samma sak. Flera försök och precis när hanen närmat sig så har hon pipit till och dragit sig undan. Inga fel hittats men kanske har hon också varit för trång.
    Tre vackra hundar har ni oavsett.

  5. Nej men usch så tråkigt! Vet ju hur mycket ni längtat efter små ull ollar efter Jill. Moder natur rår vi dock inte på och viktigast av allt är ju att Jill mår bra.
    Kram till er alla. ❤