”My hips don´t lie ;)

Om man har, precis som jag, en hund ( läs Jill 😉 ) som ofta hänger i kopplet, med andra ord, drar och det rejält emellanåt. Då vet ni hur jobbigt det kan vara! Speciellt för axlar och i mitt fall, mina höfter. Jag får lätt ont i dem när jag går och samtidigt måste hålla emot om ni förstår vad jag menar? Då blir ett vanligt läderkoppel lite stumt och det är inte ovanligt att det blir hastiga ryck som inte underlättar saken precis 😉 . Men nu tror jag att jag har hittat något som kanske inte är perfekt men en klar förbättring till ett vanligt läderkoppel iallafall, ett MR-koppel 🙂

DSC_1355

Ett hundkoppel (245 cm) av polyesterband med en expander (utbytbart) som skyddar hundförarens arm och axel samt hundens hals och nacke. Kopplet har krokar och ringar vilket gör det enkelt att fästa runt t.e.x. midjan, träd eller en stolpe. Kopplet har ett extra handtag om man vill hålla hunden kort och är konstruerat med öppningsbara hakar i båda ändar och med kraftiga metallringar placerade på fem olika ställen vilket gör det enkelt att variera längd och funktion. 

Och kopplet har, som synes, också bra invävda reflexer!

DSC_1357

Och dagens testrunda gjorde mig inte besviken! MR-kopplet  från Qurts levde upp till mina förväntningar, eller rättare sagt, till mina höfters förväntningar 😉 . En betydligt behagligare promenad utan hastiga ryck och utan att jag behövde agera bromskloss.

DSC_1353

Visst drog Jill mer eller mindre även idag men det blev ett betydligt mjukare drag tack vare detta koppel och resultatet blev inga onda höfter och det är dagens sanning för ni vet; ”My hips don´t lie” 😉 😀

 

Ha det gott alla!

 

Kategorier:Uncategorized