När dagarna är räknade..

Detta är ett inlägg som jag egentligen inte hade tänkt att dela med mig av till er. Det finns ju vissa saker som man faktiskt vill hålla lite privata eller snarare så kanske det egentligen handlar om att det gör för ont att skriva om? Men samtidigt så kanske det kan hjälpa någon annan som är i samma sits som oss? Att veta hur vi tänker när något sådan här händer?

Vår Zelda, allra bästa finaste Zelda, har juvertumörer och detta upptäcktes för drygt ett halvår sedan. Men vi bestämde redan där och då att vi inte ska göra något åt det utan hon får vara med oss så länge som hennes livskvalité är bra. Tanken på att utsätta henne för en stor operation med allt vad det innebär utan att veta om hon klarar sig igenom den? Orsaka henne all denna smärta kanske helt i onödan? Nej, vi har valt bort detta och tar istället tillvara på varje dag vi får tillsammans med denna fantastiska tjej ❤ . Hade hon varit yngre och frisk för övrigt så hade det varit en helt annan sak. Men eftersom hon fyller 12 i år, har haft EPI sedan 4,5 års ålder, anaplasma som kommit i skov några gånger samt nu juvertumörer så vet vi ju att hon inte har hur många dagar som helst kvar. Säkerligen har hennes kropp tagit en hel del stryk av dessa sjukdomar men än så länge mår hon toppen, är i fint hull och är minst lika pigg som sina ”syrror” 🙂 ❤

Hon är ju vår första eurasier och den som lade grunden för vår uppfödning. Inte för att hon har haft några valpar men för att just hon och hennes fantastiska temperament gjorde att vår förälskelse för denna ras bara blev större och större. Utan henne hade vi inte haft ett kennelnamn idag och inte hennes 3 fina ”syrror” heller för den delen ❤

Visst är det otroligt sorgligt men jag väljer att, precis som hundar gör, leva i nuet och njuta av varje dag som jag får tillsammans med min underbara tjej. Sorgliga dagar lär obevekligen komma men så länge som Zelda är pigg och glad så tänker faktiskt jag vara detsamma! ❤

Vår fantastiska tjej, Kitune’s Perdita, ”Zelda” ❤

Kategorier:Uncategorized

4 svar »

  1. Åh, verkligen tråkigt att läsa, men fullt förståeligt beslut! Hoppas på många fina dagar med henne än! 🙂 ❤

    Va roligt att du tog upp att utan Zelda hade ni inte haft ert kennelnamn, har du skrivit ner hur ni bestämde er för det? Annars vore det roligt att höra. 🙂

  2. Tack för omtanken ❤️

    Tanken var ju från början att ta valpar efter Zelda, därav kennelnamn, men hon fick inte godkänd höftröntgen så därför gick det i stöpet. Och tur var väl det så här i efterhand eftersom hon fick EPI. Men hon har gett oss så otroligt mycket ändå, denna fantastiska tjej ❤️